Szeresd a vaginád, meghálálja!

Tökéletes vaginára vágysz? Felejtsd el! Nincs szükséged rá, inkább fogadd el olyannak, amilyen, és élj hosszabb életet, mintha csak bánkódnál!

1.jpg

 

Nézz körül akár csak néhány percre egy női internetes fórumon és meg fogsz döbbenni. „Félek, hogy csúnya a vaginám”, „A szeméremajkam egyik fele nagyobb, mint a másik, mit fog ehhez szólni az új pasim?” „A suliban azt mondták, halszagú. Azóta nem merek levetkőzni a többiek előtt”.

Egyre több olyan nő van, aki nincs megelégedve a saját nemi szervével, márpedig az önbizalom ez esetben is létfontosságú. Hogyan is tudnád élvezni a szexet, ha állandóan attól rettegsz, hogy a partnerednek nem fog tetszeni a vaginád? És hogyan fogod jó nőnek érezni magad, ha nem tetszik, amit odalent látsz?

 

Az erotikus filmek tehetnek mindenről?

Persze, mi is tudjuk, hogy a mai világ elvárásainak nem könnyű megfelelni. Elég csak a pornófilmekre gondolni, amelyekben egyszer sem fordult még elő, hogy akár egy színésznő is borostásan, pattanásosan, vagy csak az átlagostól eltérő formájú vaginával szerepelt volna. Az irreális elvárások miatt aztán a nők nagy része képtelen elfogadni, hogy a valóság teljesen más, mint a filmek. Lehet, hogy most ingatod a fejed, de valószínűleg veled is előfordult már, hogy egy randi előtt legalább egy órát töltöttél a fürdőszobában, hogy tökéletesen illatos és sima legyen odalent a bőröd.

 

Ne alázd a vaginád!

A jelenségnek már neve is van: angolul úgy hívják: „vagina shaming”, amit magyarul talán „vaginaalázásnak” lehetne fordítani. A mai társadalom elhiteti a nőkkel, hogy csak akkor lehetnek kívánatosak, ha a nemi szervük is tökéletes. Pedig eláruljuk: tökéletes vagina nem létezik. Van, akinek nagyobb a szeméremajka, van, akinek sötétebb és olyan is akad, akinek egyáltalán nem szimmetrikus. Ez pedig egyáltalán nem baj, a baj ott kezdődik, ha a saját adottságainkkal nem tudunk megbékélni. Sőt, ha nincs elég önbizalmad, akár az életed is múlhat rajta.

 

Több szex, hosszabb élet

Néhány évvel ezelőtt egy amerikai kutatás kiderítette, hogy akik elégedettek a vaginájukkal, azok nemcsak többet szexelnek, hanem nőgyógyászhoz is gyakrabban járnak. A résztvevő nőknek olyan kérdésekre kellett igennel és nemmel válaszolniuk, mint „szerintem jó illatú a vaginám”, vagy „a nemi szervem gyönyörű”. A kutatók ez alapján sorolták be őket a vaginájukkal elégedettek és elégedetlenek közé.

Az persze a tudósokat sem lepte meg, hogy a pozitív hozzáállású nők szívesebben vetkőztek le partnereik előtt és többet szexeltek, ennél érdekesebb volt, hogy kiderült: nőgyógyászati vizsgálatra is gyakrabban járnak. Aki tehát elégedettebb a nemi szervével, az jobban figyel a saját egészségére és akár a saját életét is megmentheti. Szeresd hát a vaginád, mert meghálálja!

Szeresd önmagad, a tested meghálálja

Szeresd önmagad, a tested meghálálja

Szeresd önmagad és az egész életed megváltozik – ezt a jó tanácsot valószínűleg sokan hallották már. Abba azonban minden bizonnyal már kevesebben gondolnak bele, hogy az önbizalom nemcsak megváltoztathatja az életet, hanem meg is hosszabbíthatja azt.

Tudjon meg többet
Adj nevet a vaginádnak!

Adj nevet a vaginádnak!

Kiscsibe, kismacska, kagyló, barackvirágok kertje. Gondolnád, hogy mind ugyanazt jelenti? Igen, jól sejted: ezek mind olyan becenevek, amiket a világ különböző részein használnak a vaginára. De mit csináljon az, aki nem szeretné sajttal töltött tortillának hívni a saját nemi szervét, mint teszik azt Salvadorban?

Tudjon meg többet
Fügefalevél és nemesasszonyok: kis vaginatörténeti utazás

Fügefalevél és nemesasszonyok: kis vaginatörténeti utazás

Szeretjük azt hinni, hogy a szexuális felvilágosodás korában élünk, az elmúlt évszázadokra pedig úgy gondolunk vissza, mint korokra, amikor a vagina puszta említése is megbotránkoztatást váltott ki. Ez azonban nem teljesen így van. Gondoltad volna, hogy a hüvelyt több ezer éven át szentként tisztelték, a 19. században pedig receptre írták fel az önkielégítést? Tarts velünk egy vaginatörténeti utazásra!

Tudjon meg többet
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!