Adj nevet a vaginádnak!

Kiscsibe, kismacska, kagyló, barackvirágok kertje. Gondolnád, hogy mind ugyanazt jelenti? Igen, jól sejted: ezek mind olyan becenevek, amiket a világ különböző részein használnak a vaginára. De mit csináljon az, aki nem szeretné sajttal töltött tortillának hívni a saját nemi szervét, mint teszik azt Salvadorban?

1.jpg

 

Csak punci ne legyen

Akármelyik név mellett is döntsünk, csak egy dolog biztos: felnőtt nőként furcsán hangzik puncinak hívni a vaginát, márpedig a mai napig ez a gyermekkorban tanult elnevezés a legnépszerűbb. Bezzeg a férfiak szerencsések! A pénisz kicsit hivatalos ugyan, de használható. Vagy ott a farok, amit még a nők sem szégyellnek használni. És valljuk be, mi is találkoztunk már olyan férfival, aki nevet adott legnemesebbik testrészének, és ami még rosszabb: ki sem nevettük érte.

De mégis miért van az, hogy míg a férfi nemi szervről bátran merünk beszélni, a nők legféltettebb testrészének említésekor még mindig zavarba jövünk? Egyszerű: mert aminek nincs neve, az nem is létezik. Nem kell vele foglalkozni, nem okoz problémát, nem jutnak eszünkbe miatta bűnös gondolatok, és ami még fontosabb: nem esünk kísértésbe. A vagina ugyanis a társadalomban sajnos még mindig tabu. Úri társaságban évszázadokon keresztül tilos volt róla beszélni, a régi beidegződéseket pedig nehéz levetkőzni.

 

A pornósok sem tudják

Csakhogy ez itt a huszonegyedik század. A nők – legalábbis a világ szerencsésebb felén – vezethetnek, van szavazati joguk, és ami még fontosabb: azzal és akkor szexelnek, amikor akarnak. Igazán itt lenne tehát az ideje, hogy a nemi szervükről is bátran beszélhessenek. Ez azonban nem lesz egyszerű. Néhány éve egy ismert pornórendező a blogján kérdezte meg követőit, ők mit javasolnának. Az eredmény lesújtó volt: bár mindenkit zavartak a trágár becenevek, igazi ötlettel senki nem állt elő.

Pedig ha ez végre megtörténne, az hatalmas előrelépés lenne a női szexualitásnak. Szexológusok egyöntetű véleménye szerint ugyanis a saját testünk elfogadása azzal kezdődik, ha nevén merjük nevezni a dolgokat.

„Bátran hívjuk úgy a vaginánakat, ahogy akarjuk, felszabadító érzés lesz” – ezt vallja könyvében az egyik legismertebb holland szexológus, Jelto Drenth is. Nem szeméremajak, nem lágyék, nem odalent, ezek a kifejezések csak a tabukat termelik újra – tette hozzá egy interjúban a szakértő, aki arra azonban nem adott választ, mégis hogyan kellene hívni a női nemi szervet. „Kérdezzék meg talán a nőket” – javasolta. Mi ezt tesszük! ☺

 

A szakértőnk szerint!

Miért nincs igazából jó szavunk a vaginára? Szakértőnk nem kevesebbet állít, minthogy a szóhasználatot erősen meghatározza viszonyunk a nemi szervünkhöz!

Szeresd önmagad, a tested meghálálja

Szeresd önmagad, a tested meghálálja

Szeresd önmagad és az egész életed megváltozik – ezt a jó tanácsot valószínűleg sokan hallották már. Abba azonban minden bizonnyal már kevesebben gondolnak bele, hogy az önbizalom nemcsak megváltoztathatja az életet, hanem meg is hosszabbíthatja azt.

Tudjon meg többet
Fügefalevél és nemesasszonyok: kis vaginatörténeti utazás

Fügefalevél és nemesasszonyok: kis vaginatörténeti utazás

Szeretjük azt hinni, hogy a szexuális felvilágosodás korában élünk, az elmúlt évszázadokra pedig úgy gondolunk vissza, mint korokra, amikor a vagina puszta említése is megbotránkoztatást váltott ki. Ez azonban nem teljesen így van. Gondoltad volna, hogy a hüvelyt több ezer éven át szentként tisztelték, a 19. században pedig receptre írták fel az önkielégítést? Tarts velünk egy vaginatörténeti utazásra!

Tudjon meg többet
Szeresd a vaginád, meghálálja!

Szeresd a vaginád, meghálálja!

Tökéletes vaginára vágysz? Felejtsd el! Nincs szükséged rá, inkább fogadd el olyannak, amilyen, és élj hosszabb életet, mintha csak bánkódnál!

Tudjon meg többet
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!